Zomertijd in huis

Blauwe hemel, zon en … het huis. Om lekker thuis van de mooie zomerdagen te genieten is er niet veel nodig. We geven je graag inspiratie voor vakantiepret op eigen domein.

Decoreren

Idee: tik leuke spulletjes op de kop die je instant aan vakantie doen denken. Wees origineel, laat je verbeelding onbegrensd gaan! Met een hangmat en wat planten tover je het salon om tot een privéoase. Een exotische touch voor de slaapkamer? Zo gebeurd met een decoratief muskietennet. Enkel het oceaanzicht ontbreekt nog om je in een hotelkamer aan het andere eind van de wereld te wanen. En als je nu eens zou behangen met een kamerbrede trompe l’oeil van een ongerept wit zandstrand?

Herschilderen

Zomer, het moment voor de wedergeboorte van je muren. Stop die muisgrijze salonmuur in een nieuw kleedje met een warme, gezellige tint. Een prachtige suggestie: Spiced Honey, de Levis-kleur van het jaar. Nu is het alleen nog wachten op de zachte zonnestralen die je nieuwe interieur komen koesteren en die extra warmte brengen. Met zo’n kleur zit je ook goed in de winter, wanneer je opnieuw zin hebt om knus te cocoonen.

Openen naar buiten toe

Om de tuin alle aandacht te geven die hij verdient, openen we onze woonplek naar buiten toe. Natuurlijk licht en frisse lucht binnenlaten geeft een zengevoel dat ons helpt ontspannen. Het terras wordt, aangekleed met leuke tuinmeubels en buitenlampjes, een extra leefruimte. Zo geniet je volop van je cosy ‘openluchtkamer’.

De natuur binnen uitnodigen

Planten en rotanmeubels vormen een topteam voor het creëren van een tropische sfeer. Aechmea, vriesea, guzmania en neoregelia hebben in hun thuisland de gewoonte om zich vast te hechten op bomen. Hier geven ze een kleurige toets aan ons interieur. Ze staan graag voor het venster, maar wel beschermd tegen direct zonlicht. Naast rotanmeubels dragen ook cannage, riet en gevlochten materialen bij tot de naturelle look.

Interieurparfums en geurkaarsen

Aroma’s spreken meteen tot onze verbeelding. Een oceaan parfum of de geur van een zwoele, tropische tuin brengt je direct in vakantiestemming. Steek een geurkaars aan of verstuif interieurparfum, sluit je ogen en droom weg. Maar wees er niet te gul mee, om de lucht niet te vervuilen. Kies bij voorkeur parfums op basis van natuurlijke essentiële oliën en kaarsen van natuurlijke, plantaardige was.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!