De drie decotrends van 2019

In 2019 komt ons interieur glamoureus voor de dag met fluweel, pakt het ongepolijst en naturel uit met Scandicraft en laat het ons met Japandi van de Noordse regio doorreizen naar het land van de rijzende zon.

Fantastisch fluweel

Fluweel is zonder twijfel weer helemaal in volgend jaar. Het had al enkele seizoenen een plaatsje veroverd in onze dressing, nu is deze chique en nobele stof met zijn retrotoets volop trendy.

Leg subtiele accenten met accessoires zoals kussens of gordijnen in fluweel. Of laat een fluwelen sofa het pronkstuk zijn. Een eenvoudige zetel tover je met dit delicate materiaal om tot een hip meubelstuk voor lange, knusse winteravonden. Zin in iets nieuws in de slaapkamer? Vervang het hoofdeinde van gewatteerde stof door een velours versie. Bevorderlijk voor sereniteit en rust.

Speelse Scandicraft

De bekende noordse stijl Scandicraft maakt een comeback in 2019. Minder strak en met meer ruimte voor vrijheid en creativiteit. Goed voor een warm interieur, ideaal om te cocoonen.

Scandicraft brengt rondingen in de afgelijnde Scandinavische stijl en maakt ze wat speelser, geïnspireerd door DIY. Deze pleit voor een ethischere, duurzamere en authentiekere interieurstijl, zonder vervuilende materialen. Doe je mee? Ga dan in je interieur voor een rotanmeubel met webbing, natuurlijke vezels zoals touw en bamboe, bijenwaskaarsen en zachte wollen of katoenen plaids.

Uitgekiende Japandi

Japandi smelt de Scandinavische stijl samen met de Japanse levensfilosie wabi-sabi. Het resultaat: een uiterst minimalistische interieurstijl. Terwijl de Scandinavische stijl zich kenmerkt door eenvoud, zachte en neutrale kleuren en houten meubels, geeft wabi-sabi voorrang aan authenticiteit en het ouder worden van voorwerpen. Hier mogen voorwerpen een patina hebben, mag hout verweerd zijn en verwelkomen we warme kleuren zoals taupe en donkergrijs.

Wil je een Japandi-interieur, zet dan in op eenvoud door al het overbodige weg te halen (meer tips hierrond vind je hier). Door te zorgen voor veel natuurlijk licht maken we de ruimte luchtiger en meer open. Voor een Japandisfeer in je woning kies je voor een donkerkleurige basis met neutrale tinten. Voeg er dan elementen aan toe in ruw hout, met lichte en donkere schakeringen. Kleed je interieur verder aan met pastelkleuren uit het palet van de Scandinavische stijl.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!