Alle geneugten van september

Terwijl we met z'n allen de lente thuis in lockdown doorbrachten, profiteerden de meesten van de zomer om er zoveel mogelijk op uit te trekken in de buitenlucht. Intussen komt september er alweer aan: terug naar school, terug aan het werk, frissere avonden...

Hieronder stellen we je enkele leuke tips voor om de zomersfeer er nog wat in te houden en te genieten van de mooie zomerse dagen die ons resten voor de herfst aanbreekt.

Een wintertuin

De nazomer komt eraan. Zachtjes weerklinkt al de lokroep van je huis maar je geeft er nog niet aan toe. Laat jou nog maar lekker genieten van je terras. Wil je dat zo lang mogelijk doen? Koester je dan in een lekker gezellig dekentje als de koelte van de avond valt. Nog een zacht kussentje erbij, een slinger met lampionnetjes, een paar natuurkaarsen en je genot kan niet op. Wissel je frisse margarita langzaamaan in voor een lekker warme chocolademelk. Laat de gezelligheid maar komen!

Zorg voor een laagje emotie op je muren

De voorbije maanden waren moeilijk maar we kregen wel opnieuw oog voor de basics. We keerden terug naar de bron, de aarde, de eenvoud… De herfst 2020 staat dan ook helemaal in het teken van eerlijk eenvoudige stoffen als linnen, hout en klei. Kies voor je muren een matte verf, op basis van natuurlijke kleurstoffen. Niet alleen uit milieuoverwegingen maar ook voor het authentieke, natuurlijke resultaat. Laat smetteloos wit plaats maken voor zachte tinten: zand en boter- en Siennaklei. Speel met schaduwen en de weerkaatsing van zonnestralen in je woning. Laat je meeslepen door deze warme sfeer en breng zo je mooiste vakantieherinneringen opnieuw tot leven.

Haal de Da Vinci in je naar boven

Je hebt een oog voor juiste verhoudingen en je kan je uit de slag trekken met het penseel? Je hebt geen schrik om te spelen met kleur en materie? Op het bureaublad van je pc heb je een mapje met inspirerende foto’s? Waar wacht je op om je uit te leven? Teken een cirkel, een vierkant een rechthoek of een combinatie ervan op je muur en ga aan de slag met complementaire kleuren. Hang daarna een familieportret of een landschap van een van je vakantiebestemmingen in het midden van je creatie. Wow-effect gegarandeerd!

Een plantentuin op je muur

Of waarom niet, in dezelfde trant, een deel van je muur opfrissen met een behang van kruidenmotieven. Bij Casamance vind je zeker inspiratie: grote tropische bladeren, gedroogde bloemen in stippellijnen, een paar toetsen goud... 2020 staat in het teken van de grote terugkeer van de plant. Laat je vondst vervolgens helemaal tot haar recht komen met een staande lamp of een wandlamp. Deze extra lichtbron brengt niet alleen comfort en warmte, maar je kan dan ook met schaduwen spelen of de mooie details van je behang extra accentueren. Dit jaar is de trend parelgrijs, goud, okergele en watergroene tinten. Zie je het al helemaal voor je?

Je hoogsteigen schilderijencarrousel

Behang, niets voor jou? Niet getreurd. Ga naar je zolder, diep wat oude, vergeten schilderijen op. Ooit hield je ervan, je vond ze mooi. En toch haalde je ze van de muur en stopte je ze weg. Herontdek je vergeten schatten en vernieuw je interieurinrichting met die langvergeten parels. Wil je nog meer van je favoriete schilderijen genieten, met een nieuwe blik? Hang ze dan op in een andere kamer of muur zodat je ze vanuit een andere hoek kan bekijken. Misschien vallen je plots wel enkele verrassende details op!

Laat de zon maar binnen

Boordevol kostbare vitamine D zitten ze, die zalige zonnestralen. Gooi de gordijnen open zodra je opstaat, verlucht je woning en reinig de ruiten regelmatig. Zo baad je in heerlijk daglicht. Om dat licht nog beter op te vangen kan je de kaders van ramen en deuren schilderen in een heldere kleur naar keuze. Een slimme tip: durf het traditionele wit achter je te laten en opteer eens voor kleuren die goed bij je interieur passen. Voor een piekfijne afwerking kan je ook nieuwe kaders voor je dakvensters installeren.

Verkwikkend licht en knusse duisternis

En eens de avond valt? Doe dan de gordijnen dicht om je privacy te beschermen tegen indiscrete blikken. Waarom zou je de gezelligheid van je avondmaal met de hele buurt delen? Neem eens een kijkje in de collectie verduisterende schermen VELUX Colour by You. Wist je dat die meer dan 1 800 verschillende tinten telt? Vergeet dus die eeuwige donkerblauwe schermen die het interieur van je slaapkamer somber maken. Profiteer van de adviezen van experts om precies dié kleur te vinden die je kamer een elegante discretie geeft. Of die net je persoonlijkheid origineel in de verf zet.

Grijp deze overgangsperiode aan om je huis te kleuren, geniet van de laatste avonden op je terras en geniet tot de laatste druppel van je zomerwijntje. Dat heb je dit jaar méér dan verdiend.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!