Met onze slimme renovatietips stop je je badkamer in een nieuw kleedje!

Bij een te renoveren woning is de badkamer vaak de meest afgeleefde plek. Het gaat hier meestal ook om de slechtst verlichte en vochtigste leefruimte. Daarom geven we je graag goede raad om je badkamer nieuw leven in te blazen en ze opnieuw een glansrol te geven. We werpen licht op alle mogelijkheden.

Vertrek van wat er is

Restaureren

vieilles_poutresNadat je beslist hebt om de badkamer te renoveren, maak je een inventaris van de dingen die je graag wil behouden. Dat kunnen grote elementen zijn, maar ook charmante details zoals moulures, houtwerk, een authentieke lavabo … Laat ze opnieuw maximaal tot hun recht komen, voor een eindresultaat met een originele, gepersonaliseerde look.  

 

 

 

Materialen hergebruiken

In hetzelfde denkpatroon kan je je architect vragen om je attent te maken op materialen die uitgebroken zullen worden, maar die achteraf nog prima inzetbaar zijn in een nieuwe vorm.

Zo kan het volle hout van een oude deur als basis dienen voor een klein badkamermeubeltje of een wandkapstok. Oude vloertegeltjes zijn misschien uiterst geschikt voor een unieke mozaïek langs de badrand of op een muur.

De ruimte optimaal benutten

Het grondplan en de grootte van je badkamer kun je maximaal inzetten. Weinig plaats? Laat het bad onder de schuine wand installeren. Het is er te laag om recht te staan, maar lekker dobberen kan er wél perfect.

Spelen met licht

Lumire_reflechissanteOm een moderne touch aan een ruimte te geven, volstaat het soms om gewoon meer te spelen met licht. Laat het reflecteren op verschillende oppervlakken voor een open en ruime indruk.

fenêtre_de_toitEen opening naar buiten toe, via vensters in het dak of de gevel, brengt royaal het daglicht binnen. En dat is precies wat een badkamer in een oud en eerder gesloten huis nodig heeft.

Natuurlijk licht zal je dagelijkse taken een pak eenvoudiger maken. Dat is beloofd.

Voorzien van een verluchtingsrooster, zorgen dakvensters voor een natuurlijke verluchting. Geen overbodige luxe in je badkamer met haar hoge vochtigheidsgraad.


Lichttunnels zijn dan weer ideaal om zacht en diffuus te verlichten. Zelfs op plekken waar je het niet voor mogelijk hield. Makkelijk inzetbaar, ook daar waar een dakvenster uitgesloten is.

Puits-Lumiere_av Puit_lumiere_apresVolume creëren en de beschikbare plek slim indelen

Om je badkamer hedendaagser te maken en te zorgen dat er veel licht en lucht circuleert, werk je best met volumes. En dat lukt ook op een beperkte ruimte.

Werken met natuurlijk licht als ‘kamerscherm’ is een optie. Daarnaast zijn er fysieke ‘scheidingen’ die kunnen helpen: een inloopdouche met glazen wand, een decoratief tussenschot of een mooie schuifdeur.

Onder alle bestaande renovatietools blijft natuurlijk licht het makkelijkste middel om een nieuwe comfortervaring te creëren in een leefruimte. En dat geldt zeker voor een badkamer.Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!