Minimalisme in je interieur, zo doe je dat

Minimalisme is een trend waarmee je je leefruimtes naar een hoger niveau kan tillen en je levenskwaliteit kan verbeteren. Een uitgepuurde, opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Een goed doordachte, slim ingerichte uitbouw bevordert rust en concentratie. Ziehier onze tips om te leven in een woning zonder ballast.

In de slaapkamer

Wil je minimalisme toepassen in de slaapkamer, investeer dan in een dressing met deuren, zodat je kleding niet in het zicht ligt. Sorteer je kledingstukken en pas de 'one in, one out’-techniek toe: telkens je iets nieuws toevoegt aan je kleerkast, neem je afscheid van een oud kledingstuk. Je weet wel, zo een dat je nooit meer draagt maar gewoon bijhoudt, ‘want je weet maar nooit’.

In de eetkamer

Hou voor ogen dat je eettafel geen opbergmeubel is. Telkens je hier een voorwerp wil neerleggen, hou jezelf dan in toom en leg het meteen op zijn plaats. Voorzie bijvoorbeeldeen mooie doos op je buffet om er je post in te leggen of de sleutels van je huis. Wat decoratie betreft: denk eraan dat minimalisme best samengaat met sobere, uitgepuurde kleuren. Beige, greige of ecru zijn aangewezen voor je muren. Aangezien minimalisme een koude sfeer dreigt op te roepen, vermijd je best volledig witte ruimtes zonder charme of warmte. Nog een tip: kies voor een grote tafel in natuurlijk hout voor een warme toets in je interieur.

In de badkamer

De badkamer kan snel ontaarden in een rommelboel. Wil je het hier lekker minimalistisch maken? Stal dan je schoonheidsproducten niet uit. Toon alleen het hoogstnodige: tandenborstel, tandpasta en zeepbakje. Zeg vaarwel tegen de bonte en schreeuwerige handdoeken die je in de loop der jaren verzameld hebt. Hou het op twee kleuren voor de handdoeken en stop de badspeeltjes van de kinderen in een koffer.

In de uitbouw

De uitbouw met zijn dakramen heeft het voordeel dat je meer gebruik kan maken van de wanden om dingen te rangschikken of op te bergen. Bovendien kan je deze ruimte verlichten met natuurlijk licht, zo zorg je voor meer levenskwaliteit. Profiteer van deze ruimte om een rustgevende zensfeer tot stand te brengen.

DxsNAMMGDOrwODOc

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!