Reis eens vanuit je luie zetel

Je herinnert je vast nog wel de fantastische reis rond de wereld in 80 dagen van Jules Verne. En als wij je nu eens helpen om deze zomer een gelijkaardig avontuur te beleven, zonder je eigen bubbel te verlaten? Een reis naar de andere kant van de wereld vanuit je luie zetel? Voor je je zorgen maakt: nee, we hebben geen last van een zonneslag! We stellen je gewoon voor om je interieur om te vormen tot een heerlijke oase van rust. Om er rustig te genieten van alle dingen waarvoor je anders de tijd niet hebt. Het er eens goed van nemen, maar dan in je eigen woning. Zonder dwingende uurregelingen of verplichtingen. Klaar voor onze tips?

Trek eropuit!

Eerste bestemming: de keuken. Je zal het er vast met ons over eens zijn dat dit dé sleutel vormt tot een geslaagde vakantie! Eerste ingrediënt: licht! Open schermen en gordijnen en laat het zonlicht binnenstromen om je batterijen op te laden. En profiteer ervan met een drankje of tijdens eindeloos tafelen met vrienden. Laat de avontuurlijke pret beginnen… Waag je aan nieuwe smaken en neem de tijd om eens voor jezelf en je genodigden te koken. Of misschien bewonder je liever het talent van andere keukenpieten? Ontdek gerechten en smaken die je nog niet eerder proefde.

Het begint er al goed uit te zien, niet? Tijd voor een volgende stap.

Heb je je buikje rond gegeten aan je culinaire ontdekkingen? Dan is het nu tijd om wat uit te rusten. Misschien heb je nog niet meteen zin om te gaan slapen? Het is niet voor niets vakantie! Tijd om je knus te installeren en te genieten van de laatste zonnestralen achter het grote raam van je woonkamer. Of , wie weet, gezellig onder je dekbed? Hou je van de fonkelende sterren tijdens heldere zomernachten? Daar geniet je extra van als je bed onder een dakvenster staat!

Een laatste tip voor je het licht uitknipt: zet die wekker uit. Slaap morgen eens lekker uit! En omdat je toch thuis bent, ben jij het die bepaalt wanneer de eerste zonnestralen je kamer binnenpriemen. Combineer verduistering en zonneschermen en gun jezelf de luxe van een heerlijk lange, verkwikkende nachtrust.

Het land van kussens en andere gezellige spullen

Elke dag betekent een nieuw avontuur! Op vakantie zie je mensen die alles tot in de puntjes voorbereiden en anderen die met verwondering kijken naar wat op hun afkomt. Ben je avontuurlijk aangelegd? Wat dacht je van een schattenjacht? Zet de zetels aan de kant, neus in kasten, speur in de hemel naar opvallende of grappige wolkenformaties. Niets moet, alles kan! Als je er maar pret aan beleeft. Nooit eerder leek je woning zoveel op een jungle, met een wildernis aan kussens en allemaal wilde dieren eronder.

 

Voor wie het graag rustig houdt, gaat het richting strand. Zet de ramen wijdopen, haal de strandzetels boven, en dat ene boek dat je al zo lang wil lezen. Tijd voor platte rust. Of waarom je zwembroek niet aantrekken en lekker zonneklopen binnen de eigen muren? Mix een exotische cocktail en vlei je neer. Voetjes in de lucht en ventilator op de hoogste stand. De komende uren kan niets nog je rust verstoren.

Is het intussen tijd geworden voor het aperitief? Het ideale moment om met de andere leden van je stam je belevenissen van de voorbije dag uite te wisselen. En beginnen de magen na een tijdje te knorren? Waarom geen picknick in het midden van de woonkamer? Iedereen is welkom! Behalve mieren, muggen en andere vervelende insecten.

De dagen gaan voorbij. En geen enkele is dezelfde

Eens de vakantie op zijn einde loopt, moet je deze keer geen bagage inpakken, zit er geen zand tussen al je kleren en hoef je geen zoekactie op poten te zetten voor zoekgeraakte knuffels en speelgoed. Mooi meegenomen, niet? Zo kan je tot de allerlaatste minuut in vakantiesfeer blijven.

Kan je daarna de heerlijke rust die tijdens je vakantie over je neergedaald is niet missen? Plaats je favoriete zitmeubels dichter bij de ramen. Een natuurlijke lichtinval is immers zoveel aangenamer dan kunstlicht. Wist je trouwens dat daglicht een natuurlijk antidepressivum is? Haal enkele groene planten in huis, in veel gevallen zuiveren die de lucht in je woning. En zet elke dag de ramen open. Vind nieuwe manieren om te zorgen voor frisse lucht en rechtstreeks lichtinval.

Adem diep in en uit, speel, lach, droom… en geniet bovenal van je woning die je intussen helemaal omgevormd hebt tot een plek waar je helemaal tot jezelf komt.

En, voel je het verschil al?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!