Investeer in slimme renovaties

Uw woning opfrissen is altijd een slimme zet. Kies voor strategische upgrades die het dagelijks comfort van uw gezin verbeteren en u het beste rendement op uw investering bieden wanneer u uw huis wil verkopen.

Om zeker te zijn dat de waarde van uw huis verhoogt en u het potentieel ervan maximaliseert, is het echter slim om verder te kijken dan puur decoratieve aanpassingen. Na een renovatie moet uw huis niet enkel comfortabel zijn, maar ook voorzien zijn van een gezond binnenklimaat en voor meer energiebesparing en lagere facturen zorgen. Ontwerp uw ruimtes daarom niet enkel voor nu, maar met oog op de toekomst! 

Wij inspireren u alvast met enkele ingrepen die volgens ontwerpers en makelaars het verschil maken.

Meer licht met dakvensters

We brengen 90% van onze tijd binnen door, waar de luchtkwaliteit ongeveer vijf tot tien keer slechter is dan buiten. Gebrek aan daglicht kan slaapstoornissen, stress, vermoeidheid en depressie veroorzaken, terwijl een gebrek aan frisse lucht het leer- en werkvermogen belemmert en allergieën veroorzaakt. Open daarom uw huis en geniet van mooie uitzichten, meer daglicht en frisse lucht dankzij een programmeerbaar dakvenster. Zo’n dakraam creëert een gezondere leefomgeving voor uw gezin en laat twee keer zoveel daglicht binnenvallen als een verticaal raam. Zo heeft u minder nood aan kunstlicht en dalen uw elektriciteitskosten. Win-win!

Een keuken van de chef 

De keuken is het hart van uw huis en een van de meest drukbezochte ruimtes. Kies daarom voor een afwerking met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen vuil en weinig onderhoud vragen. Kiest u voor nieuwe apparaten? Ga dan voor energiezuinige modellen. Deze zijn beter voor het milieu en verlagen uw verbruik. En heeft u zin in een nieuwe look maar wil u geen nieuwe keuken installeren? Dan kan u DIY-gewijs aan de slag met een laagje verf of leuke deurknoppen.

Inkom in de kijker

Een eerste indruk is goud waard. Investeer daarom in de inkom van uw huis en verwelkom uw gasten vanop de stoep. Met een nieuwe voordeur of garagepoort geeft u uw gevel niet enkel een nieuwe look, het doet ook wonderen voor de wederverkoopwaarde van uw woning. Kies bij de materiaalkeuze voor onderhoudsvriendelijk en veilig staal als bescherming tegen brand en inbraak. Als finishing touch plaatst u enkele planten of neemt u uw voortuin onder handen.

Zolder 2.0

Creëer extra vierkante meters in uw huis door een slaapkamer, speelkamer of kantoor in te richten in deze voorheen ongebruikte ruimte. Laat u echter niet verrassen door de renovatiekosten van zo’n ongebruikte ruimte. Plan uw budget daarom goed van tevoren en dokter uit hoeveel vloerversteviging, een trap of het installeren van een raam of dakraam zal kosten. Kies bij het decoreren voor creatieve oplossingen die het beste uit kleine ruimtes halen, zoals inbouwkasten en Scandinavisch geïnspireerde lage meubels.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!