Kies voor meer ruimte en licht met slimme wandopbergers

Rommel is snel gemaakt. Dat is menselijk, maar het haalt onze leefruimte ook overhoop. Meer nog, hoe meer spullen we laten rondslingeren, hoe kleiner de ruimte oogt. Daarom is het slim om goede opbergmogelijkheden te voorzien. Aan de muren, bijvoorbeeld! Ontdek hier alvast enkele tips om voor meer licht en ruimte te zorgen dankzij handige wandopbergers.

Slim én decoratief

Rekken, legplanken, hangmandjes, kratten, boxen, haken, … er zijn zoveel opties om via wandopberging thuis slim én decoratief ruimte en licht te creëren.

Etaleer je keukengerief

Een deel van je keukengerief kan je aan de muur van je keuken hangen. Zo kan je bijvoorbeeld je potten en pannen als ook de meest gebruikte lepels en gardes aan haken ophangen. Je snijmessen kan je dan weer kwijt aan een magneetstrip.

Schik je vaatwerk op een houten plank. Hout is warm en stevig. Ga in ieder geval voor materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is, zoals MDF (medium density fibreboard) of glas.

Decoratieve muren in de woonkamer

Heb je een wand zonder meubel of decoratie in je living? Win dan ruimte met een mooie boekenkast of een kastenwand.

In de woonkamer kies je best lichte materialen om kleine decoratieve objecten uit te stallen. Voor grotere wandopbergingen is stevig hout of MDF een betere keuze.

Vaak vergeten: de hal en de gangen

Doorgaans maken we goed gebruik van de beperkte ruimte van de inkomhal. Met een muurkapstok bijvoorbeeld, of met een tablet waarop je bijvoorbeeld je sleutels kan deponeren wanneer je thuiskomt.

Maar heb je al gedacht aan de ruimte boven de deur? Je zou er een plank kunnen plaatsen die zo breed is als de gang. Zo heb je extra bergruimte, zonder de doorgang te belemmeren.

Voor de kinderen: veiligheid boven alles

Over naar de kinderkamer. Het moet allicht niet gezegd worden, maar toch: kies best solide materialen zoals massief hout of plastic en zorg ervoor dat je wandopberging perfect vastgemaakt en beveiligd is.

Besteed sowieso in het hele huis aandacht aan mogelijke risico’s voor het kleine volkje. Let erop dat ze zich niet kunnen stoten of bezeren aan voorwerpen die op hun hoogte uitsteken. Leg een verleidelijk voorwerp of speelgoed waar ze dol op zijn niet op een onveilige plaats zoals boven op een rek of kast. Op een onbewaakt moment proberen ze het misschien zelf te nemen en dan lopen ze gevaar.

Wat intimiteit in de badkamer

Het materiaal voor de wandopberging in de badkamer mag uiteraard geen water doorlaten. Glas is hier dan ook beter op zijn plaats dan hout, behalve als dat speciaal behandeld is voor gebruik in een vochtige ruimte.

Is de muur boven je wastafel leeg? Dan zijn rekken een goede keuze. Je kan ze gebruiken om je mooiste producten op uit te stallen. Liever een cleaner resultaat? Dan hang je er een gordijntje voor!

Elke kamer in het huis biedt creatieve mogelijkheden voor wandopberging. Het is gewoon een kwestie van profiteren van bijkomende ruimte zonder muren te slopen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!