Bescherm je zolder tegen de zomerhitte

Geef toe, in de zomer vermijden we al snel de zolder. Of je zolder nu ingericht is als speelruimte, slaapkamer of gewoon als opslagruimte, meestal is het tijdens de warme zomermaanden niet de aangenaamste plek in huis. Maar wat als je met een goede bescherming toch het hele jaar van deze ruimte zou kunnen blijven genieten?

De juiste oplossing voorkomt niet alleen oververhitting tijdens hittegolven, maar biedt ook de mogelijkheid om het daglicht tegen te houden of er juist ten volle van te genieten. Of zelfs om het soms storende geluid van regen of hagel op de dakramen te dempen.

Wat zou jij doen met een extra kamer om het hele jaar door in te leven, zonder last van hitte of kou? Een extra ruimte om te werken, te rusten, te genieten… Hieronder leggen we je uit hoe je het hele jaar door ten volle kan genieten van je zolder.

Een hele wereld aan mogelijkheden voor je zolder

Een bruikbare en aangename zolder is bovenal een goed geïsoleerde zolder (tegen kou, warmte, vocht) die tegelijk ook goed geventileerd is. De volgende stap is bepalen waarvoor je jouw zolder wil gaan gebruiken. Je zolder renoveren kan immers op talloze manieren.

Keuken, slaapkamer, werkruimte of speelkamer... Het belangrijkste is om goed na te denken hoe en waarvoor je deze wil gebruiken. Wil je dat het donkerder of koeler wordt? Heb je genoeg aan een manuele oplossing? Of verkies je er één op elektriciteit of zonne-energie? Vind je natuurlijk licht belangrijk? Wil je genieten van het uitzicht op je tuin? Wil je een uiterst gebruiksvriendelijke installatie? Allemaal nuttige vragen die je helpen bij het bepalen van welke producten het best beantwoorden aan je wensen.

Voor een kalme, rustgevende en knusse ruimte waar hitte, licht of storende geluiden niet tot doordringen, kunnen rolluiken de oplossing bieden. Deze komen trouwens niet enkel in de zomer van pas maar ook in de winter, wanneer het vriest dat het kraakt. Ze beperken immers het warmteverlies en helpen zo energie besparen. Rolluiken voor dakvensters bieden meer voordelen dan je denkt.

Houd jij ook van heerlijk lange zomerse siësta’s? In dat geval kan het alternatief van verduisterende zonneschermen al net zo interessant zijn.

Denk je eerder aan een inspirerende lees- en werkruimte, die baadt in daglicht? Met buitenzonwering bescherm je al je boeken (en ideeën!) optimaal terwijl je geniet van een natuurlijke lichtinval en een goede verluchting. Twee elementen die ook onmisbaar zijn als je de zolder omtovert tot een keuken of kinderkamer! Alles is mogelijk, zolang je de zonneschermen en rolluiken maar zorgvuldig en weloverwogen kiest.

De partner voor een slimme woning

Technologie in dienst van je comfort? Het VELUX ACTIVE with NETATMO smart home system biedt je een uiterst geëvolueerde thermische bescherming.

Dit accessoire is beschikbaar voor VELUX INTEGRA® elektrische dakvensters, gordijnen en rolluiken. Het regelt de temperatuur met één enkel tikje op je smartphone of zelfs via spraakbediening. Via intelligente sensoren kan het ook reageren op externe weergegevens: je elektrische zonneschermen of rolluiken sluiten dan automatisch als de temperatuur begint te stijgen. Met VELUX ACTIVE with NETATMO bedien je de dakvensters eveneens vanop afstand via je smartphone. Zo kan jij buiten lekker genieten van de zomerzon en met het vooruitzicht op een gezonde en aangename koelte in huis!

Aan jou om nu de stap te zetten. Waar wacht je op?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!