Renoveer je zolder met Camber & VELUX

Al eens gedacht om van je zolder een volwaardige leefruimte te maken?

Goed plan! Maar voor een optimale inrichting moet je goed nadenken over hoe je de ruimte kan organiseren en natuurlijk licht naar binnen kan brengen. Aarzel dus niet om je te laten bijstaan door experts. Zo kan je dankzij Camber & VELUX deze ruimte optimaal benutten.
Omdat Camber & VELUX dezelfde waarden nastreven, hebben we besloten om onze krachten te bundelen en jou te begeleiden gedurende het volledige renovatie- en transformatieproces van je zolder.

Benut het potentieel van je zolder

In veel woningen krijgt de zolder geen invulling. Toch is deze vaak ruim en groot genoeg om er een plek van te maken waar je volledig tot rust kan komen. Zeker nu de gemiddelde bewoonbare oppervlakte steeds kleiner wordt, is het een goed idee om te investeren in de inrichting van je zolder. Want door je zolder om te vormen tot een nieuwe leefruimte, krijg je niet enkel meer bewoonbare oppervlakte maar stijgt ook de waarde van je huis.

Maak van je zolder de ruimte met de meeste lichtinval

Hoewel de zolder bovenaan ligt, heeft deze vaak te kampen met een gebrek aan natuurlijk licht. En dat terwijl de zolder net op dat vlak veel troeven biedt. Een kans die je dus met beide handen moet grijpen! Licht draagt immers bij tot welzijn en comfort. Een factor die je dus zeker niet over het hoofd mag zien bij je renovatie. Maar hoe zorg je voor voldoende lichtinval? Door dakvensters te installeren die veel licht naar binnen brengen. Voor voldoende lichtinval moet je een glasoppervlak voorzien dat overeenstemt met minstens 12% van de vloeroppervlakte. De berekening is simpel (vloeroppervlakte x 0,12). Als je ruimte 20 m² meet heb je dus minstens 2,4 m² glasoppervlak nodig.

Denk eraan dat een lichtrijke ruimte aangenamer aanvoelt en zal zorgen voor een binnenklimaat dat gezonder en comfortabeler is. Vergeet bovendien niet dat een woning met een dakvenster eenvoudiger te verluchten is. Door het venster ‘s ochtends en ‘s avonds een kwartiertje open te zetten, kan de lucht zich verversen waardoor het binnenklimaat aanzienlijk beter zal worden.

Opbergoplossingen voor een echte leefruimte

Deze nieuwe kamer met veel lichtinval moet een multifunctionele leefruimte worden. Om hierin te slagen, geldt één regel: houd bij de inrichting van je zolder rekening met wat je hier wil doen. Wil je tot rust komen en de kamer gebruiken voor je favoriete hobby zoals schilderen, muziek of lezen? Of droom je van een afgezonderd bureau met een groot werkblad dat baadt in het licht? En wat denk je van een romantische masterbedroom die veel privacy biedt? Aan jou de keuze! Met een slimme inrichting en opbergoplossingen op maat kan je van jouw zolder de leefruimte maken waar je altijd al van droomde. Voor een optimaal resultaat moet je ieder hoekje benutten. En laat Camber daar net een specialist in zijn!

Dankzij de creativiteit van onze binnenhuisarchitecten wordt elke cm² benut. Met de oplossingen en kasten op maat van Camber wordt je zolder mede dankzij VELUX omgetoverd tot een lichtrijke leefruimte.

Je weet nu dat je bij de renovatie van je zolder moet rekening houden met twee belangrijke aspecten. Enerzijds moet er voldoende lichtinval zijn en anderzijds moet de ruimte ingericht worden volgens de functie die je hem geeft en de opbergruimte die je nodig hebt. Vertrouw daarom op Camber & VELUX. Zij richten je zolder prachtig in, klaar voor zijn tweede leven.

Ontvang onze tips

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!