En als we nu eens in de keuken zouden wonen?

In de keuken bereiden we heerlijke maaltijden, laten we gerechtjes urenlang sudderen, en proberen we de nieuwste trendy receptjes uit … geen wonder dat de keuken meer en meer als leefruimte wordt aanzien!

Traditioneel werd de keuken naar de coulissen verbannen. Die tijd is voorbij: de moderne keuken is een leefruimte op zich geworden. Ze is nu open, uitgerust met een kookeiland en handige werkvlakken. We brengen er ook meer tijd door, samen gezellig rondom het fornuis.

En als we nu eens de keuken nog gezelliger zouden maken, zodat het nog fijner is om er samen te zitten? Met z’n tweetjes, het hele gezin of de vrienden, zoals het uitkomt. Hier zijn onze tips om uw keuken te renoveren, te moderniseren en vooral om er simpelweg te wonen.

Lieve woordjes op de bordmuur

Of je nu een klassiek of een nieuw samengesteld gezin bent, met elkaar communiceren is belangrijk. Zowel voor praktische zaken als voor de fun.

Onze tip: zet boodschappenlijstjes, lieve woordjes, grappige tekeningetjes en zo op een ‘bordmuur’ in de keuken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is enkele laagjes zwarte schoolbordverf.

 Enkele witte of gekleurde krijtjes, een vleugje goed humeur en de dag begint plezant!

Een XXL kookeiland: kookplezier voor de hele familie!

Een XXL kookeiland maakt van koken een gezellige bezigheid. Ideaal voor grote familiefeesten of etentjes onder vrienden.

 Koken met 4, 8, 12 handen of nog meer is in en geeft je vriendschap een boost. Slappe lach gegarandeerd!

Tips voor meer licht

Sommige kleuren halen meer uit de zon. Vooral pasteltinten weerkaatsen het zonlicht beter dan andere, donkerdere kleuren. Ontdek hier meer over de soorten verf die licht brengen in je interieur.

 Zie je het groter? Dan is een dakvenster een slimme keuze om volop te profiteren van natuurlijk daglicht. Het draagt bij tot een evenwichtig bioritme en bevordert je welzijn. Bovendien kan je ermee verluchten, essentieel voor een gezond binnenklimaat.

 Ideaal voor een aangename sfeer in de keuken, vind je ook niet?

Een grote tafel in hout voor maaltijden zonder einde

Is er geen budget voorhanden om je keuken te renoveren? Een meubelstuk veranderen kan ook al effect hebben.

Heb je een groot gezin of ben je het gastvrije type? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een grote houten tafel. Hout is namelijk een warm materiaal; goed dus voor gezellige maaltijden die tot in de vroege uurtjes duren.

Aan tafel allemaal!

135485-01-XXL

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!