Van onbewoonbare zolder tot gezellig nest

De jonge architecte/interieurontwerpster Prisca Pellerin was altijd al gek op gezellige, atypische woningen. Met veel enthousiasme zette ze dan ook al haar kunde in om een knus nest van 60 m² te creëren. Onder het dak, in hartje stad, geniet ze er nu van het hedendaagse comfort waar elke jonge zelfstandige van droomt. 

“Vanaf mijn eerste bezoek was ik in de ban van deze zolder. Voor de vorige eigenaar was dit een verwaarloosde, onbewoonbare plek, maar ik bruiste meteen van inspiratie! Ik kon niet wachten om de ruimte te renoveren en openingen te creëren.”

Dit project was de gedroomde uitdaging voor de veelbelovende architecte.

Een oplossing op maat

"Ik wou de ruimte vergroten en aan hoogte winnen onder het plafond. Zo vermijd je dat verpletterende gevoel van benauwdheid dat vaak uitgaat van houten, rustieke, zware balken. Met dakvensters krijg je niet alleen meer licht binnen, het is ook echt fijn om de hemel dag en nacht te zien. Bovendien verkrijg je zo grote openingen zonder inkijk bij de buren, dat is ideaal in een stadswijk.”

“Ik heb het principe van de 12%-regel gevolgd: per 100 m2 vloeroppervlak voorzie je best minstens 12 m2 glasoppervlakte."

Dat dakvensters plaatsen effect heeft, staat buiten kijf. Het salon en het bureau baden nu in daglicht. Prisca verklapt een kneepje van het vak: “Ik heb het principe van de 12%-regel gevolgd: per 100 m2 vloeroppervlak voorzie je best minstens 12 m2 glasoppervlakte. Ik profiteer nu volop van daglicht tijdens het werk en dat is heel fijn.”

Het hele jaar door oké

Van bij het begin van dit project dacht Prisca aan de onvoorspelbare factoren wanneer je onder een dak woont: de luchtvochtigheid en de temperatuur, naargelang de seizoenen. “Dankzij de geïntegreerde ventilatie heb ik in de badkamer en de keuken nul last van vocht.

” De slaapkamer daarentegen was een ander verhaal: “Daar heb ik gekozen voor een multifunctioneel vouwgordijn, verduisterend én isolerend. Ik slaap heerlijk en ik heb de temperatuur onder controle. Warm genoeg in de winter en fris in de zomer, zalig!”

Verbazend snel geïnstalleerd

Als het over bouwen en binnenhuisinrichting gaat, is de keuze van een goede partner essentieel. Voor dit appartement werden maar liefst negen VELUX producten gekozen. Prisca maakte haar agenda vrij, zodat ze aanwezig kon zijn bij de werken.

“Ik liet de dakvensters plaatsen door een professionele installateur."

"Ik dacht dat hij een week werk zou hebben, maar het was gepiept op anderhalve dag. Veel sneller dan ik gedacht had!” Een door VELUX opgeleide installateur zette op 1-2-3 vakkundig en verzorgd werk neer. "De gordijnen heb ik zelf geïnstalleerd. Dat was kinderspel!

Uitstekend resultaat

Prisca wou graag een mooi, harmonisch interieur. Daarom koos ze in het nieuwe gamma van VELUX voor dakramen met witte binnenafwerking. Deze sluiten mooi aan bij de kleur van het plafond en het interieur van de zolder.

"De witte afwerking van de omlijsting geeft het venster een veel modernere uitstraling. Het is discreter en verfijnder. Gewoon perfect voor mij!”

Het is opvallend hoe het daglicht ongehinderd de leefruimte binnenstroomt. Zelfs bij grijs weer! Het volumegevoel van de zolder is volledig geherdefinieerd en de binnenruimte is aanzienlijk groter geworden.

Dit charmante nest zit niet alleen boordevol inspiratie, het weerspiegelt ook de bruisende en zonnige persoonlijkheid van onze gastvrouw. Ze voelt er zich goed en bouwt er aan haar toekomst, … die stralend oogt. 

We danken Prisca voor dit verrijkende bezoek en de nuttige interieurtips. Het was een waar genoegen om dit zolderappartement te bezoeken en haar verhaal te vernemen.Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!