Omdat detoxen deugd doet

Home is where your heart is: een oude gezegde die niet alleen insinueert dat het nergens zo goed is als thuis, maar ook dat je je volledige thuis moet voelen met wie je werkelijk bent.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar gezien de maatregelen waarmee we de laatste weken moeten leven, worden we vaker geconfronteerd met onself.

Om je zowel thuis als in je vel goed te voelen, raden we je daarom aan om deze periode niet alleen tijd te nemen voor die lenteschoonmaak en maar een stapje verder te gaan en ook je lichaam en je hoofd te detoxen.

Het kikkert je gegarandeerd op!

1. Detox je huis

Gooi de kasten open en maak schoon schip. Streef naar minimalisme, zodat je hele interieur rust uitstraalt. Ga voort in hetzelfde elan en reinig meteen ook je tapijten. Nog een tip: lucht de kamers uitvoerig. Haal daarna diep adem en geniet met volle teugen van de frissere lucht.

2. Detox je lichaam

Last van vermoeidheid, concentratieproblemen, doffe huid? Dit is wellicht deels te wijten aan het feit dat je dagdagelijkse routine is gewijzigd (Kindjes thuis? Samen met je partner thuiswerken? Je vrienden en familie niet kunnen zien?) maar het zijn ook signalen van je lichaam die erop wijzen dat je gestel nood heeft aan een kuur van vitamines en mineralen. Hoog tijd om je lichaam te detoxen. Dit helpt alvast: drink elke ochtend, na het opstaan, een glas lauw water met daarin vers geperst sap van een halve citroen. Zo reinig je je lever en elimineer je vlotter gifstoffen en vetten uit je lijf. 
Wil je weten welk voedsel nog ontgiftend werkt? Hier komt onze top 7: appels, avocado, bosbessen, selder, lijnzaad, knoflook en pompelmoes. Lekker en uiterst heilzaam!

3. Detox je geest

Je geest detoxen is eenvoudig: roep negatieve gedachten gewoon een halt toe. Zet daarvoor in op ‘positieve psychologie’: denk aan wat je gelukkig maakt. Hoe je dat bereikt? Schrijf elke dag drie dingen op die tijdens de dag goed verlopen zijn en schrijf erbij waarom. Leer ook lief te zijn voor jezelf, door je kwaliteiten op een vel papier te noteren.
Neem daarnaast ook vijf minuten om de negatieve gedachten die tijdens de week door je hoofd gingen, op papier te zetten. Verscheur dan dat papier. Alweer ballast waar je jezelf van bevrijdt! Geniet van dit opluchtende gevoel van vrijheid.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!