Maak van je slaapkamer een liefdesnestje

Valentijnsdag is vaak de gedroomde aanleiding om wat kaarsjes aan te steken en de slaapkamer te transformeren in een knus stekje voor tortelduifjes. En als je nu eens van je renovatie zou profiteren om er het meest romantische plekje ooit van te maken?

Knus cocoonen 

Profiteer van je zolder om je huis uit te breiden en jezelf een ouderkamer te gunnen die die naam waardig is. Het schuine dakvlak zorgt wonderwel voor een intieme sfeer.

Vlijtig met tinten grijs

Ga je een deel van je woning renoveren en valt de slaapkamer daaronder? Onze tip: een likje verf met een nieuw kleurtje kan al heel wat effect  hebben, zonder dat je al te veel moet uitgeven. Zet in op warme, donkere tinten en durf grijs  te kiezen voor de muur achter het hoofdeinde van je bed.

Rechtuit ruw

Je kan je slaapkamer een heel andere allure meegeven door de muren ‘bloot’ te maken. Een muur - baksteen of zichtbaar beton - oogt in zijn ruwe staat charmanter dan ooit. Wil je je muur toch decoreren, keer dan met kalk of hout terug naar de basics.


Ssssssst

Voor het renoveren van je slaapkamer kies je best warme en stille materialen (vermijd dus krakend parket, zo maak je partner niet wakker als je laat thuiskomt van een feestje). De onmiskenbare trend van het moment? Tapijt is weer helemaal terug!

Zalig zen

Optimaliseer de ruimte van je slaapkamer en berg alles keurig op. Een rommelboeltje hoort hier niet, reserveer deze kamer voor lekker vrijen en heerlijk slapen, of omgekeerd.


Dichtbij het water 

Zin in een romantisch suite gevoel ? Haal dan die muur weg tussen je badkamer en je slaapkamer. Of installeer in de slaapkamer zelf een inloopdouche of badkuip.

Met kleine ingrepen kan je verrassende resultaten boeken. Onthou voor je aan de renovatie van je slaapkamer begint, dat je hier een gezellig, warm plekje wenst, toegewijd aan kalmte en intimiteit.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!