Een venster met zicht op de natuur in de omgeving van Brussel

Een oude, vlakbij Brussel gelegen bungalow die op verstandige wijze is gerenoveerd, vormthet ideale onderkomen voor een jong stel en hun aanstaande kind. Nathalie en Grégory vertellen ons hoe fijn hun dagelijks leven is doordat op de bovenverdieping van het huis een opening naar buiten is gemaakt. Het was liefde op het eerste gezicht toen ze dit huis een jaar geleden voor het eerst zagen.

2019-10-21 14.39.22

Met het oog op mobiliteit heeft het bepaalde voordelen om op minder dan 20 km van de hoofdstad te gaan wonen, terwijl ook de kwaliteit van het bestaan erbij gebaat is. Op minder dan 20 km van de hoofdstad gaan wonen biedt voordelen op vlak van mobiliteit en verhoogt de levenskwaliteit. Dankzij een doordachte renovatie door de voormalige eigenaren van wat  een bungalow was, kunnen de aanstaande ouders nu profiteren van een uitzonderlijke omgeving om comfortabel te leven en hun dochtertje op te voeden, terwijl ze ieder toch dicht bij hun werk en de stedelijke voorzieningen zitten.

 

DSC_0073De verstandige keuze om boven een opening naar buiten te maken

Nathalie en Grégory hebben zich een jaar geleden in Ohain (Waterloo) gevestigd om er hun eerste kind te krijgen. Het jonge stel wilde in de buurt van Brussel wonen omdat hun beroepsloopbaan daar was begonnen, voor de een in de vastgoedsector en voor de ander in de personeelswerving. Ze waren allebei helemaal weg van het daglicht dat via meerdere openingen in het dak doordringt in alle ruimtes van het huis.

 

Vijf jaar geleden was het huis nog een gelijkvloerse bungalow die verborgen lag aan het einde van een lommerrijk straatje. De toenmalige eigenaren begonnen aan een omvangrijke verbouwing om hun comfort te verbeteren. Concreet besloten ze het dak te verhogen om over de hele oppervlakte van de begane grond te profiteren van een extra verdieping. Bovendien konden zo drie ruime kamers gerealiseerd worden. Om boven zo veel mogelijk licht te laten binnenkomen, heeft het stel de verstandige keuze gemaakt om vijf dakvensters te plaatsen: twee lange en drie aansluitende met een vast gevelelement.

 

Het portaal, een nieuwe leefruimte

Dankzij de dakvensters baadt het portaal in het licht, waardoor hier een echte leefruimte gemaakt kan worden (momenteel in gebruik als kantoor). Via een breed trappenhuis bereikt dat daglicht trouwens ook in één keer de benedenverdieping, zodat er geen straaltje zon verloren gaat.

Photo 14-07-19 09 33 59

Photo 14-07-19 09 34 00-1Elke ochtend genieten van het uitzicht en het daglicht

De aanstaande ouders slapen natuurlijk in de ruimste kamer op de bovenverdieping, die ook een dressing heeft. Het licht dat door de drie dakvensters met gevelelement in de kamer schijnt, zorgt voor een bijzonder fijn gevoel. 

“Onze slaapkamer is onze lievelingsruimte. ’s Morgens willen we maar één ding en dat is de verduisteringsgordijnen opendoen en van het uitzicht op de tuin en het daglicht genieten”, zegt de aanstaande moeder. 

De vensters van hun slaapkamer geven uitzicht op de grote tuin en met name op een hazelaar, waarin elke ochtend een eekhoorntje zit dat het jonge stel komt begroeten. 

Ook de ventilatie is dik in orde. Dankzij een tweerichtings ventilatiesysteem kan de omgevingslucht zelfs bij grote hitte moeiteloos circuleren. Verder zorgt dubbel glas overal in huis voor een perfecte isolatie.

Het licht is een groot pluspunt van dit huis, dat er binnenkort een bewoner erbij krijgt. De voornaam van deze nieuwe wereldburger blijft echter nog even geheim …

Wij willen Nathalie en Grégory hartelijk bedanken voor hun ontvangst en de inkijk in hun privéleven. We wensen hen veel geluk!