De revival van je zolder

Wie zegt dat de zolder een koude en sombere plek moet zijn, afgesneden van de rest van het huis? Waarom zou hij moeten dienen voor het stapelen van souvenirs en het dumpen van afgedankte spullen? Ga de uitdaging aan en geef hem een mooie nieuwe missie. Er zijn 1001 mogelijkheden om je zolder op te waarderen tot favoriete plek in huis.

Romantische slaapsuite

Op zolder vind je rust en privacy: perfecte ingrediënten voor een romantische masterbedroom. Authentieke stenen muren, balken met karakter … Een mansardekamer straalt intimiteit en gezelligheid uit. Ideaal om te ontstressen en te genieten na een lange werkdag en een avond vol aandacht voor de kinderen.

Speelzaal

Al té vaak over speelgoed gestruikeld en ook het kabaal van je clan een beetje beu? Tijd om je kinderen – en hun schoolkameraadjes, neefjes en nichtjes, buurmeisjes en -jongens – vrij spel te geven op zolder. Deze hoge, grote en een tikje mysterieuze ruimte is dé plek voor jonge avonturiers. Iedereen blij.

Kantoor

Een ruimte gevuld met natuurlijk licht is goed voor je concentratie en dus ook voor een efficiënt gebruik van je tijd. Richt je zolder in als een uitgepuurde werkruimte die je rust en comfort schenkt. Kies bijvoorbeeld voor een groot bureau en een ergonomische stoel. Met ruimtesparende inbouwkasten onder de schuine zijwanden als perfecte opbergoplossing voor dossiers, documentatie, boeken …

Bibliotheek

Velen van ons dromen van een eigen bibliotheek om hun favoriete boeken mooi uit te stallen. Maar vaak eindigen die boeken wegens plaatsgebrek in kartonnen dozen onder de trap. Tijd om de zolder op te ruimen en vorm te geven als leesplek, en misschien ook meteen als mijmer- en meditatieruimte. Hier kan je je alleen terugtrekken – met je lievelingsroman van het moment – of knus vertoeven met het hele gezin om te lezen en voor te lezen.

Badkamer

Oef, de werkweek zit erop! Nu eerst een uitgebreid bad. Op zolder geniet je ongestoord van het warme water en het zachte schuim. Me-time. Het bad neemt hier in het midden prominent de belangrijkste plaats in. Net zoals jij de belangrijkste plaats krijgt tijdens je badritueel.

Hobbyruimte

Je hebt een leuke hobby, maar niet de plaats om ze rustig te beoefenen? Is een eigen naai- of boetseeratelier of privé-sportclub meer dan welkom? Trek dan naar de zolder. Maak er jouw plek van, waar je naar hartenlust kan doen wat je graag doet.

Dressing

De droom van elke vrouw met een uitgebreide kledingcollectie: een extra large dressing. Restyle die al veel te lang verwaarloosde zolder en breng er al je shoppingtrofeeën onder.

Zo krijg je een mooi overzicht van je ensembles, win je ‘s morgens tijd en vermijd je impulsaankopen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!