De lente verandert alles

De grote lenteschoonmaak hoeft niet alleen te slaan op je huis, je garderobe en je spulletjes. Je kan ook je lichaam en geest detoxen om er dan weer met een schone lei tegenaan te gaan.

1. Zuiver huis

De lente is vaak het moment bij uitstek om thuis een grote schoonmaak te doen. Met de mooie dagen in aantocht gooien we de kasten open en maken we ijverig schoon schip. Weet je niet waar beginnen? Laat je inspireren door minimalisme en besef hoe opruimen je geest kan bevrijden. Profiteer van je schoonmaakkriebels om ook je tapijten te reinigen en vooral de kamers eens goed uit te luchten.


Misschien moedigt dit oppeppende seizoen je ook aan om eindelijk met dat renovatieproject van start te gaan? Het zachte weer maakt het werk aangenamer. Je kan jezelf nu die keuken gunnen waar je al zolang van droomt, of dat werkblad dat je al minutieus uitkiende. Dit is een prima kans om thuis ruimte te winnen en optimaal daglicht binnen te halen.

2. Zuiver lichaam

Last van vermoeidheid, concentratieproblemen, doffe huid? Dat wijst erop dat je gestel nood heeft aan een kuur van vitamines en mineralen, ideaal voor een nieuwe start. Hoog tijd om voor je lichaam te zorgen. Volgende eenvoudige handelingen helpen alvast. Drink elke ochtend, na het opstaan, een glas lauw water met daarin vers geperst sap van een halve citroen. Zo reinig je je lever en elimineer je makkelijker gifstoffen en vetten uit je lijf.

Verrijk je maaltijden met ontgiftende voedingsmiddelen zoals appels, avocado’s, bosbessen,

selder, lijnzaad, knoflook en pompelmoes.
In februari niet meegedaan met Tourneé Minérale? Benader het anders en begin er om het even wanneer mee.

3.  Zuivere geest

Je geest zuiveren is eenvoudig: maak gewoon komaf met de negatieve gedachten die je neerhalen. Zet daarvoor in op ‘positieve psychologie’: denk aan wat je gelukkig maakt, vergroot je vermogen om lief te hebben, geef zin aan je leven. Andere belangrijke kwaliteiten om te ontwikkelen: veerkracht en dankbaarheid.
Hoe je dit kan bereiken? Neem elke dag de tijd om drie dingen op te schrijven die tijdens de dag goed verlopen zijn en licht telkens toe waarom. Leer ook lief te zijn voor jezelf, door ook je kwaliteiten op een vel papier te noteren.
Neem verder vijf minuten om de negatieve gedachten die tijdens de week door je hoofd gingen, op papier te zetten. Verscheur dan dat papier en verbrand het.

4. Zuivere ziel

Wil je ook je ziel wat detoxen? Maak ruimte voor meditatie, oefen je dankbaarheid en maak jezelf nuttig. Het doet er niet op welke manier of hoeveel tijd het in beslag neemt, door dienstbaar te zijn voel je je beter dan ooit. Voeg ook een kleine dagelijkse taak toe aan je agenda: begin en eindig je dag door ’s ochtends en ’s avonds erkentelijk te zijn. Overloop de kleine zaken die je dag prettig maken, hoe klein ze ook zijn. Nog een tip: je interieur inrichten volgens de principes van mindfulness is een uitstekende aanzet voor deze zuivering.


Profiteer van deze nieuwe lente om van nul te herbeginnen en nieuwe projecten aan te vatten.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!