‘Ons VELUX dakvenster vervangen ging zo vlot, het was een droom’

In een fijne villawijk in Melle, tussen het groen en op een boogscheut van de Schelde, heten Jan Steeman en zijn echtgenote ons joviaal welkom. Ook hun speelse labrador retriever verwelkomt ons kwispelstaartend. Doel van ons bezoek: een blik werpen in zijn badkamer. Meer bepaald het gloednieuwe VELUX dakvenster boven het bad.

Met veel enthousiasme vertelt Jan ons hoe graag hij hier woont. Slechts vijf minuten van Gent, dus dicht bij alles en toch kunnen genieten van de rust en de natuur. De twee kinderen zijn intussen al volwassenen, één ervan sloeg de vleugels al uit.


Het huis is ruim twintig jaar oud. Om ervoor te zorgen dat het er aangenaam wonen is, is een ingreep nu en dan wenselijk, zoals nu de vervanging van het VELUX dakvenster in de badkamer. Gezien het vochtgehalte in de ruimte had het oorspronkelijke model in hout in de loop der jaren regelmatig een nieuw laagje verf nodig. Jan Steeman en zijn vrouw gingen op zoek naar een onderhoudsvriendelijker alternatief en besloten het venster te vervangen door het nieuwe type in wit afgelakt polyurethaan. De hele operatie verliep … van een leien dakje, om het met een toepasselijke uitdrukking te zeggen.

Perfect georganiseerd

Via de VELUX website vond Jan een aantal installateurs in de buurt. Handig, want zelf kende hij er geen. Nog mooier: via de site kon hij ook offertes aanvragen. Eén van hen reageerde al binnen het half uur, na een week kon hij uit verschillende offertes kiezen.

De gekozen vakman stelde voor om de vervanging - voor hem ‘een klein werkje’ - op een zaterdag te komen doen. Minder dan een halve dag volstond om de klus te klaren. En hoe! De vakman zorgde zelf voor doeken om de vloer en het bad te beschermen en alles werd keurig opgeruimd.

‘Alles ging supervlot’, glundert Jan, ‘de juiste mensen, goede afspraken, een eerlijke prijs, professionele werkwijze, uitstekende service. Verliep elke vervanging van een deur of raam maar zo vlot!’

Doordat VELUX steeds standaardafmetingen aanbiedt, kon het lijstwerk van het oorspronkelijke dakvenster volledig behouden blijven en moest er niet aan de binnenafwerking geraakt worden. Een geweldige troef. Zelfs het verduisteringsgordijn en het muggengaas doen na de vernieuwingsoperatie nog trouw dienst.

Wat een verschil

De grote voordelen van de afwerking van dit nieuwe dakvenster in wit afgelakt polyurethaan is dat het uiterst vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Bovendien staat de afwerking borg voor een uitstekende isolatie. Heerlijk duurzaam dus.

En daar blijft het niet bij: de nieuwe VELUX dakvensters zijn zo ontworpen dat ze een groter glasoppervlak hebben wat dus meer lichtinval betekent. ‘Je kan je dat niet inbeelden wat voor een verschil dat maakt in klaarte binnen,’ straalt Jan.

Om te vermijden dat te veel zonnewarmte van de badkamer een ‘bakkamer’ zou maken, beslisten de Steemans om het nieuwe dakvenster te voorzien van een elektrisch rolluik op zonne-energie. Zo blijft de zomerhitte buiten, terwijl verse lucht toch vlot kan circuleren: perfect gewoon. En nog gemakkelijk om te bedienen ook, demonstreert Jan vaardig met de afstandsbediening.
De conclusie is onomstotelijk: de vervanging van het oude dakvenster door een nieuw was een uitstekend plan, en ook met de firma VELUX verliep alles naar wens.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!