Hou het daglicht vast

Een beetje zomer tijdens de herfst
Wat een heerlijke zomer hebben we gehad. Glinsterend licht, een heldere lucht, warme temperaturen, … In zo’n weersomstandigheden leefde ik meer buiten dan binnen! 

Misschien bracht u uw middagen door aan een koel meer of luisterde u tijdens zwoele avonden naar het tjirpen van krekels. Of sliep u met de ramen wijd open, terwijl u genoot van een briesje? Soms leek het alsof de zomer eindeloos zou voortduren… Heerlijk, nietwaar?

Maar de tijd staat niet stil en de zon moest plaatsmaken voor de kleurenpracht van de herfst. Dat hoeft echter geen reden te zijn om te treuren. Ik ben dol op de zomer, maar ook de herfst kan me bekoren met haar charmes.

Er is tegenwoordig trouwens iets magisch aan de hand. Wie vroeg opstaat, zal al getuige zijn geweest van een prachtig schouwspel. De lucht is gevuld met een dikke mist en de zon komt op in een schilderij van gele, roze en oranje tinten. Het is verbluffend hoe kleurrijk de natuur tijdens deze herfstdagen is. En dan had ik het nog niet over de bomen, die elke dag een nieuw kleedje krijgen aangemeten.

Stiekem hou ik vooral van de herfst vanwege het licht. Hoewel de zon veel lager aan de hemel schijnt, blijft mijn huis helder. ’s Avonds baadt het zelfs in een prachtige gouden gloed. Het licht straalt schuin door het resterende gebladerte en projecteert dan gevlekte silhouetten op muren en vloer. 

De zon is natuurlijk niet zo sterk als in de zomer, maar toch schijnt ze warm genoeg om er op een gestolen moment van te kunnen genieten. Niets zo heerlijk als je met een kop chocolademelk en een dekentje in de laatste zonnestralen van het seizoen te baden.

Ook mijn huis maakt zich klaar voor de herfst. Ik kleed het aan met warme aardetinten en voorzie het van donzige, gezellige materialen. Ik gaf de studieruimte zelfs een make-over met zachtbruin bloemenbehang. Maar ook de zomer krijgt nog steeds een plekje in huis. Mooie zomerherinneringen vergezellen stukjes natuur, zoals schelpen, dennenappels en pijnboomschors. 

De natuur is een fantastische bron van decoratie voor in huis. Tijdens de seizoenswisseling vind ik het heerlijk om appels, kastanjes en bladeren te verzamelen. Ik doop ze in vloeibare bijenwas, zodat ik er een hele winter lang van kan genieten. Ik sneed ook onze laatste bloeiende hortensia's af en bracht ze naar binnen om te drogen. In de winter zien ze er prachtig uit en zorgen ze voor een kleurrijk accent in huis.

U leest het, de herfstblues zijn niets voor mij. Ik bezing liever de schoonheid van dit nieuwe seizoen! Voelt u toch een gemis naar de zomer? Pak er dan een zacht deken bij en neem plaats voor het venster. Geniet van de kleurenpracht en lees terwijl een van uw zomerboeken. Uw humeur zal meteen opkikkeren. Een fijne herfst gewenst!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!