Haal de natuur in huis

Het werk, het gezin, de activiteiten daarbuiten ... we willen overal 100% voor gaan. Het resultaat van deze uitdagende combinatie: we leven aan 100 per uur. Geen wonder dat we vaak de noodzaak voelen om te herbronnen. En als we de natuur eens een handje zouden laten toesteken?

De natuur doet deugd

Tal van onderzoeken, onder meer door de University of Michigan, bewijzen de heilzame werking van de natuur op onze gezondheid. Ze tonen aan dat wandelen door bos, heide en velden het geheugen verbetert, dat plantengroen onze productiviteit stimuleert en dat het gebladerte een gevoel van veiligheid brengt en stress doet afnemen.


Een natuurlijke woning

Een uur per dag in het bos gaan wandelen, dat zit er niet voor iedereen in. Wel kunnen we de natuur in huis halen en zo van haar weldaden profiteren.

Hoe? Vooreerst door een massa kamerplanten welkom te heten. Niet alleen brengen ze kleur en leven in huis, de groene kleur in het bijzonder heeft een rustgevende uitstraling. Ze verluchten bovendien uw woning op natuurlijke wijze en zorgen zo voor een gezonder binnenklimaat.

Kies daarnaast voor je interieur natuurlijke, onbewerkte materialen - liefst hout of rotan. Opteer voor linnen en voor een tapijt met natuurlijke vezels. Laat ook de vloer zelf de natuur oproepen. Parket leent zich hier prima voor, liefst zelfs gerecycleerd. Het voordeel van gebruikte parket is dat krassen of andere sporen niet opvallen. Hout dat getekend is, is hout dat leeft. Zo kan de natuur echt zichzelf zijn.

Ga voor kleuren die recht uit de natuur komen: groen, bruin, beige, blauw … Naast de inrichting van onze ruimtes heeft immers ook de kleur van de muren invloed op hoe we ons voelen. Blauw - de kleur van de hemel en de zee - oogt fris en ontspant de ruimte. Geel is dan weer een heldere kleur die vreugde en levenslust binnenbrengt. Kastanjebruin - de kleur van de aarde - staat voor het natuurlijke, degelijkheid, comfort, vastberadenheid en duurzaamheid … perfect als neutrale basis.

Platdakvensters zijn ook heel doeltreffend: ze openen de ruimtes naar buiten toe en laten een deugddoende overvloed aan natuurlijk licht binnenstromen. Graag een moderne toets? Speel dan in op de exotismetrend waarbij het behang geïnspireerd wordt door het weelderige fauna en flora van de jungle. Een andere optie is de rustieke stijl, met een binnenhuisinrichting in de stijl van de boerenbuiten. Kies in dat geval zachte, heldere kleuren zoals beige of grijs.

Nog een groene toptip: leg met geconserveerd mos een plantenmuur aan, het is een een heel originele en verfrissende manier om de natuur in huis te halen.

Veel natuurgenot gewenst!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!