6 tips om beter te slapen

Lig jij ’s nachts ook onrustig te woelen? Val je slecht in slaap of word je niet uitgerust wakker? Helaas is het een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de warme zomerdagen maar ook in de winter kan het een tekort aan energie veroorzaken.Gelukkig hebben wij een paar tips die je kunnen helpen om een betere nachtrust te verkrijgen!

Voldoende daglicht

Het klinkt misschien vreemd, maar voldoende daglicht overdag, zorgt ervoor dat je ’s nachts goed slaapt. Als je overdag voldoende daglicht krijgt, maakt je lichaam hormonen aan die je lichaam een seintje geven om ’s nachts (in het donker) tot rust te komen. Zorg overdag dus voor voldoende daglicht, ook als je een groot deel van de dag binnenshuis bent.

Donkere slaapkamer

127890-02-XXLTegen voldoende daglicht overdag staat een volledig verduisterde slaapkamer ‘s nachts. Je lichaam komt namelijk pas echt goed tot rust als het helemaal donker is. Probeer zoveel mogelijk licht van koplampen, straatlantaarns of andere objecten buiten te houden. Zo kan je ongestoord energie opdoen voor een nieuwe dag.
Verduisteringsgordijnen of rolluiken kunnen hierbij geweldig helpen. Deze producten zorgen voor een volledige verduistering omdat ze naadloos aansluiten op je ramen. Buitenlicht krijgt dus geen kans om jouw slaap te verstoren.
Bovendien zijn de accessoires verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins waar je ze perfect kan afstemmen op je interieur.

Keep it cool

Woelen en draaien in een te warme slaapkamer is ieders nachtmerrie. Een aangename binnentemperatuur is dan ook essentieel voor een goede nachtrust. Als het te warm wordt, moet je lichaam namelijk harder werken om te herstellen. Zorg er dus voor dat je niet te veel warmte toelaat in je slaapkamer.
Een perfecte oplossing hiervoor zijn warmtewerende producten die je aan de buitenkant van je raam installeert. Deze blokken namelijk de zonnestralen af nog voor ze het vensterglas bereiken. Een tip is om op warme dagen de buitenste zonneschermen of het rolluik te sluiten voor je ’s ochtends het huis verlaat. Op die manier blijft je kamer dag én nacht heerlijk koel.
VELUX buitenste zonneschermen houden tot wel 70% van de zonnewarmte buiten. Rolluiken zelfs tot 87%!

Stilte

Een goede nachtrust bereik je het beste wanneer er zo weinig mogelijk geluiden van buitenaf je uit je slaap kunnen houden of zelfs wekken. Hebben jouw ramen geluiddempend glas? Deze verminderen namelijk niet enkel het omgevingsgeluid (bv. van auto’s) maar ook het contactgeluid (van bv. regen of hagel). VELUX rolluiken hebben ook zo’n geluiddempend effect.

Ventileer! 

112762-02-XXLEen goede dosis frisse lucht is goed voor je nachtrust. Tijdens je slaap stijgt de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in je slaapkamer. Daarom is het essentieel om overdag goed te luchten, zodat je slaapkamer weer fris is voor de volgende nacht.
Vanaf nu wordt dit automatisch voor je geregeld met het revolutionaire VELUX ACTIVE with NETATMO. Deze all-in-one oplossing zorgt er met zijn slimme sensoren voor dat de temperatuur, de luchtvochtigheid, en de luchtkwaliteit (CO2) in je woning voortdurend gemonitord wordt en zal je VELUX INTEGRA® elektrische dakvensters, gordijnen en rolluiken automatisch openen en sluiten. Bovendien kan je ze ook vanop afstand zelf bedienen via een handige app op je smartphone!  

Geen ongewenste gasten

112829-01-XXLEr is niets vervelender dan het gezoem van muggen als je net lekker in slaap wilt vallen of de jeukende muggenbeten als je ’s ochtends wakker wordt. Houd dus deze ongewenste zoemende beestjes buiten met een muggengaas.
Een VELUX muggengaas laat frisse lucht binnen en houdt insecten buiten. Het is gemakkelijk manueel te bedienen en past perfect op ieder VELUX dakvenster.

 

Dit waren onze 6 tips om beter te slapen. Hebben ze jou geholpen? Laat het ons weten!Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!