Op natuurlijke wijze van schaduw naar licht

Dorota en Anders kunnen vertrouwen op de efficiëntie van het ventilatiesysteem. Door te opteren voor vier VELUX dakvensters, gemonteerd in één groot blok dat over het hele dak open gaat, genieten ze van heerlijke helderheid én zorgen ze tegelijkertijd voor een constante luchtverversing. “Dankzij het automatische ventilatiesysteem van de vensters wordt het huis gelucht zonder dat we er aan moeten denken. Echt geweldig!”

Dorota, een en al glimlach, opent de deur voor ons en doet enthousiast haar verhaal. “Bij ons eerste bezoek aan dit huis waren we op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. De donkere kamers en de lage plafonds die we aantroffen, kwamen niet overeen met de overbelichte foto's in de advertentie van de makelaar. Maar het huis was in goede staat en degelijk gebouwd voor zijn tijd.”

Het gezin ging er voor en trok al snel in het huisje, na enkele uitgekiende noodzakelijke aanpassingen ...

Dorota en Anders Nissen heten ons welkom in hun chalet in Vedbæk, een charmant havenstadje in het uiterste oosten van Denemarken. Het huis, een eengezinswoning van de jaren 80, bevindt zich in een groene woonwijk: de ideale omgeving om de kindjes op te voeden.

Een ongelooflijke transformatie

ik herinner me levendig het moment toen de VELUX dakvensters geïnstalleerd waren."

Dorota en Anders gingen er voor de renovatie fors tegenaan. Hun doel: meer daglicht binnen krijgen en het huis een verjongingskuur geven zonder zijn oorspronkelijk karakter aan te tasten. Om dat te bereiken werden 17 producten uit het assortiment van VELUX slim toegepast in de woning. “We hebben de werken van dichtbij gevolgd en ik herinner me levendig het moment toen de VELUX dakvensters geïnstalleerd waren. Ik kwam de kamer binnen en alles was zo helder! Het was een enorm verschil.”

De toename in daglicht is onweerlegbaar de troef van deze renovatie. De meubels in uitgepuurde, Scandinavische stijl komen prachtig uit en de ruimtes ogen aanzienlijk ruimer. “Toen we voor het eerst bezoek ontvingen, keken ze hun ogen uit. Het leek wel alsof alleen wij het potentieel van dit huis hadden ingezien!”

Dorota was aanvankelijk wel wat bezorgd over een aantal zaken …

Een ideale temperatuur, in elk seizoen

Gezien het noordelijke klimaat van de regio is het huis behoorlijk vochtig. De kamers dagelijks verluchten is dan ook essentieel. Zo creëer en behoud je een gezond binnenklimaat, van badkamer via de keuken tot slaapkamer.

“In het drukke leven van elke dag, vergeet je wel gemakkelijk om regelmatig te luchten. Daar had ik niet aan gedacht."

 “En dan is er nog de warmte”

Nog een voordeel van de VELUX dakvensters: de warmte van de zonnestralen. “Dat had ik niet verwacht! Tijdens de koelere maanden hoeven we de radiatoren niet aan te zetten, de ramen geven ons veel warmte. Gratis! En ik was nog zo bang dat het koud zou worden ... Gelukkig werkt het zonnescherm ook perfect in de warmere maanden!”

De buitenste zonneschermen met elektrische verduistering maken in de zomer het hele verschil: “De temperatuur is altijd fris en aangenaam bij ons. Deze nieuwe technologie is een mooie verrassing, en een mooie besparing op de koop toe.”

Samenmomenten in de keuken

De keuken was altijd al een prettig trefpunt voor dit koppel en hun kinderen. ’s Avonds werken of koken ze er samen, of praten ze er na over de dag bij een kop thee. Vóór de renovatie drong het daglicht amper door tot in de keuken of de eetkamer. Nu is het de favoriete plek van de familie: “Koken in de zon is geweldig!”

“Twee sets VELUX dakramen, één paar aan elke kant, brengen nu licht in de hele keuken, die bovendien een verhoogd plafond meekreeg. Het effect is fantastisch en verrast alle bezoekers.” De donkere bungalow van vroeger is veranderd in een feelgood-oase, dankzij de oordeelkundige keuzes van Dorota en Anders op het vlak van interieurdecoratie en architecturale vormgeving.

We wensen hen nog vele jaren vol stralende gezinsmomenten.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!