Onze kneepjes om je renovatie een industriële touch te geven

Van plan om je appartement of je zolder te renoveren? En verslingerd op de industriële interieurstijl? Dan verklappen we graag hoe je open ruimtes creëert en een factorysfeer nabootst.

Op naar open ruimtes

Weg met die hokjes

Wanden uitbreken bij het renoveren van je appartement of je zolder zorgt voor een groter ruimtegevoel. Haal je alle afscheidingen weg, dan krijg je een heerlijk open ruimte en haal je het meeste uit de beschikbare oppervlakte. Af en toe privacy nodig? Met een schuifwand voel je je altijd goed in je nieuw gerenoveerde ruimte.

Tip: behoud best de dragende muren, dan moet je geen vergunning vragen bij de gemeente en hou je je renovatiekosten in toom.

Breng meer licht binnen met dakvensters

Fenetre-de-toitDaglicht in huis is niet alleen een ware bron van energie en goed humeur, de ruimte voelt ook groter aan. Een dakvenster vervult deze missie feilloos.

Zo reikt het daglicht ook verder in de kamer. Bovendien is de kamer beter geïsoleerd, met minder risico op koudebruggen. Nog een voordeel: je houdt je budget onder controle.

Hoe je de ideale glasoppervlakte in je dak berekent? Neem minstens 12% van het vloeroppervlak.

Net een fabriek

Nep stalen balken

dayne-topkin-101954-unsplash

Zoek je een uitgesproken industriële look voor je zolder of appartement? Nep stalen balken spelen het voor je klaar, helemaal met bouten en klinknagels, net echt! Ze zijn trouwens eenvoudiger te plaatsen dan de echte. Sommige merken bieden ze zelfs aan in roestkleur, voor een nog stoerder effect.


Betonlook

Met mortex alias ‘beton ciré’ boots je de look van betonvloeren perfect na. Deze vloerbekleding zorgt ontegensprekelijk voor een industriële sfeer. Makkelijk om te onderhouden en geschikt voor alle dragers. En nog een Belgische uitvinding ook! Wie durft?


De industriële interieurstijl heeft heel wat aanhangers. De mogelijkheden zijn eindeloos voor wie wil cocoonen in loftstijl. Kan jij weerstaan aan deze trend van 2019?