Lentekriebels, renovatiekriebels

Binnenkort kleurt de lente het land weer groen. Samen met de bloemetjes ontluiken dan vaak ook de plannen om je huis te verbeteren. Na maanden wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt: je gaat bijbouwen of renoveren. Inspiratie nodig? Ziehier vijf tips.

Het hoogste doel

Voel je je krap behuisd? Laat de optie verhuizen nog even links liggen, er kruipt veel tijd en geld in. Een heel slimme manier om voor meer woonruimte te zorgen is je zolder inrichten. Ongeacht de indeling van je huis, het type dak of de dakhelling is er altijd een oplossing op maat.

Dak te laag? Ach wat …

Geen paniek, niets is onmogelijk. Je moet echt niet onmiddellijk naar een ander huis uitwijken. Je kan bijvoorbeeld het volledige dak van je huis verhogen. Hop, een extra verdieping!

Warm of koel

Je zolderverdieping isoleren kan heel makkelijk. Plaats gewoon isolatieplaten of -rollen, en dit voor een zacht prijsje. Isolatie van de nieuwe generatie zet overigens sterke thermische prestaties neer.

Dag licht!

Licht is de beste bondgenoot van onze gezondheid (daar lees je hiermeer over). Hou dat zeker voor ogen bij de keuze van je renovatie. Wil je zoveel mogelijk lichtinval in je zolder, ga dan best voor dakvensters. Zorg dat het glasoppervlak van je vensters minstens 12% van het vloeroppervlak bedraagt, dan haal je optimaal daglicht binnen.

Bekijk het zo

Een zolderverdieping is geen verloren ruimte, integendeel, ze biedt een massa opbergmogelijkheden.

503370-01 RDB_02711_39

 

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!